Puuvalikoima

- oksainen mänty 
- oksaton mänty

Pintaviimeistely

Lakka

Lakkaus antaa puulle läpikuultavan suojakerroksen säilyttäen puun luonnollisen ilmeen. Lakattua pintaa on helppo huoltaa tavanomaisilla pesuvälineillä.


Petsi

Petsi tuo esiin puun kuvioinnin, ja eri sävyillä portaiden viimeistelyn voi sulauttaa muuhun sisustukseen sopivaksi. Maalista poiketen puunsyyn värivaihtelut näkyvät sävyn läpi. Petsattuja pintoja voi lakata tai öljytä.


Öljy

Myös öljy jättää puun kuvioinnin näkyviin, mutta toisin kuin lakka, se ei muodosta kovaa pintaa vaan imeytyy syvälle puun sisään. Öljyttyjen pintojen vaurioita on helpompaa korjata kuin lakattujen pintojen. Öljyttyä  pintaa kostealla puhdistettaessa veteen tulisi lisätä lisäainetta, ja puhdistusta runsaalla vedellä tulisi välttää. Käytämme OSMO COLOR -öljyvahoja, joiden ansiosta pinta pysyy sileänä ja vettähylkivänä, sillä tuote jättää pintaan kristallisoituneen vahakerroksen. Valikoimaan kuuluu myös OSMO-kuultoöljyjä.

Maali

Peittävän maalin alta puunsyyt eivät näy niin hyvin kuin läpikuultavaa viimeistelyä käytettäessä. Maalattuja pintoja on helppo huoltaa. Usein maalaus on ainoa keino sovittaa portaikko muuhun sisustukseen. 

Etsi verkkosivuilta